Tsjechiƫ > Tsjechiƫ 1994 > in twee dagen naar Tabor
Revnice - Konopiste

[6-8-1994]

Weer vroeg vertrokken (kwart over zeven) voor een niet lange (50 km), maar wel zware tocht. Al voordat we Revnice uit zijn, rijden we verkeerd, maar dat komt weer goed. Het blijft klimmen en dalen en als we bij een omgekeerd verkeersbord komen, besluiten we maar om drie kilometer terug te fietsen. Als we die drie kilometer hebben afgelegd, kunnen we niet anders concluderen dan dat we toch goed zaten en doen we de drie kilometer klimmen en dalen nog maar een keer. Als we bij het verkeersbord terug zijn, blijkt iemand het bord weer in de goede richting gezet te hebben.
Het kasteel Konopiste rijden we in eerste instantie per ongeluk voorbij, zodat we weer een kilometer terug moeten klimmen. Het is een mooi, vierkant, overzichtelijk kasteel met kleine vertrekken en gestucte plafonds, mooie kasten en tafels en porseleinen kachels.
Aan het eind van de dag wordt Rik twee maal door een plat insect gestoken op zijn linkerhand en -arm. Beide zetten binnen de kortste keren ontzettend op. De arm is twee maal zo dik als normaal, brandt en doet pijn.

binnenplaats kasteel
hoornspelers
Konopiste - Tabor

[7-8-1994]

Foto: dorpje onderweg.

Een mooie en niet zware tocht van 50 km van Konopiste naar Tabor. Het gaat wel steeds meer betrekken. Als we om tien uur koffie hebben gedronken (de lokale bevolking zit volop aan het bier) spettert het en rommelt het hevig. Aan het eind van het dorp moeten we schuilen voor de regen en het onweer.
Als we na een flinke tijd verder kunnen, begint op een open terrein de regen en het onweer opnieuw en blijkt in de stromende regen Lydia's achterband lek te zijn. We pompen de band op en rijden zo snel als we kunnen naar een volgend dorp waar we schuilen in een groot bushokje. Omdat Rik zijn arm niet kan gebruiken, plakken we in samenwerking de band in het bushokje. Voor het zoeken van het lek gebruiken we het water van een plas. Als het om half drie eindelijk opklaart, gaan we verder naar de camping bij Tabor. Daar staan we midden in het bos aan een meer. In het ziekenhuis van Tabor krijgt Rik een boel pillen voorgeschreven voor de allergische reactie op de insectenbeten.

naar volgende pagina:
volgende: Tabor