Spanje en Portugal 2023 > combinatie van trips
Moeilijke planning
Ophrys speculum
Spiegelorchis (Ophrys speculum)

In eerste instantie hadden we het oog op een aantal kortere natuurtours: de 'Raptor Migration at the Straits of Gibraltar' van Inglorious Bustards, 'Spring in Southern Portugal' van Naturetrek en 'Land van de Iberische lynx' van All for Nature (een Nederlandse organisatie met een Engelse naam, zoals vrijwel elke organisatie die natuurtrips doet).

Omdat er tussen de datums van de verschillende trips wat ruimte zat, hebben we gezocht naar goede aanvullingen. dat is lastig want je zit vast aan de vaste datums van de andere trips. Uiteindelijk vonden we een mooie wandeltocht in de Sierra de Aracena waarvoor we zelf de vertrekdatum konden bepalen.
De nog resterende ruimte hebben we gevuld met een aantal dagen Lissabon en Faro. Het kwam zo uit dat Sevilla een handige stad was als vertrekpunt naar trips en steden, zodat we daar vier keer één nacht hebben doorgebracht.

Al met al hebben we een zeer gevarieerde reis samengesteld die stuk voor stuk prima waren georganiseerd. Voor de lynx waren volgens het programma in het goede seizoen, maar ter plekke bleken de deskundigen het daar niet mee eens. Uiteindelijk hebben we de lynx goed kunnen zien, maar dat was voor een belanrijke mate toe te schrijven aan toeval.

Spanje en Portugal 2023

Als op een kaart icoontjes voorkomen, kun je meestal daarop klikken om enig houvast te krijgen over die plek op de kaart.

Soms bevat die informatie dan ook een link naar de betreffende webpagina.