Rioja > Rioja 1994 > rondom Burgos
rondrit vanuit Burgos

[6 juni 1994]

We rijden eerst weer naar CardeƱajimeno en dan naar San Pedro CardeƱo met het klooster van El Cid (nog dicht omdat we er weer te vroeg zijn).

Mooi landschap, heuvelachtig, veel graanvelden, gekleurde aarde. We passeren diverse ingeslapen dorpjes; geen winkeltjes maar wel lieve opvallende kerkjes. Huizen van grote brokken steen.
Na een flinke rit zijn we in Villamiel de la Sierra. We vragen aan een vrouw met een boodschappentas waar we iets kunnen drinken. We treffen het: we blijken al voor de bar te staan, al hadden we die niet als zodanig herkend. Helaas hebben ze geen koffie, geen thee, geen sinaasappelsap, maar wel appelsap in grote flessen. Dat laatste blijkt er uiteindelijk toch ook niet te zijn. Het was namelijk gisteren zondag en toen is iedereen langs geweest en nu is alles op. Misschien bij de buren, 4 kilometer verderop in Palazuelos de la Sierra. En ja, daar is nog voorraad!

We passeren nog meer ingeslapen dorpjes en het Monasterio de Santa Maria de Bujedo. Via de gemene klim bij Castrillo del Val gaan we weer naar Burgos. Daar bekijken we nog de kloosters van Miraflores waar gisteren geen tijd meer voor was.

omgeving Burgos 1
omgeving Burgos 2
omgeving Burgos 3
Cartuja de Miraflores 1
Cartuja de Miraflores 2
naar volgende pagina:
volgende: Burgos - Pancorbo