Armenië > Sevan meer, Tatev, Goris > Selimpas
Programma klopt niet
None

[27-9-2013]

Foto: een niet afgebouwd hotelcomplex aan het Sevanmeer.

Ook bij het ontbijt moeten we wachten op de 80 fysici, zodat we pas laat ontbijten. Bovendien blijkt dat Hayravank (kloostercomplex) en Noraduz (Khachkarveld) wel op onze lijst, maar niet op Nareks schema voorkomen. Volgens Narek past het ook samen met de Selimpas, de caravanserai en het Tatev klooster helemaal niet in één dag. We geven aan dat we daar niet blij mee zijn, want dan had het niet zo in het reisschema opgenomen moeten worden.
Narek belt de agent, maar dat helpt niet echt. Als alternatief kunnen we iets anders laten schieten, maar dat lost niets op. We besluiten dus maar dat we Hayravank en Noraduz schrappen. Het is niet anders.

Schitterende uitzichten
None

[27-9-2013]

We rijden een heel stuk langs het Sevanmeer. Bij Martuni slaan we van het meer af naar het zuiden en klimmen door prachtige, kale grasbergen naar boven naar de Selimpas. Met het weer hebben we ontzettend geluk. Het is prachtig helder en zonnig zodat we heel ver kunnen kijken en achter ons het Sevanmeer nog zien liggen. Voor ons kijken we uit op de hoge, besneeuwde top van Mount Ararat.

nog niet Ararat
None
droog landschap
None
laatste blik op Sevanmeer
None
puntje van Ararat
None
op de Selimpas
None
Gerestaureerde caravanserai
None

[27-9-2013]

Op de Selimpas maken we een fotostop en vlak na de Selimpas komen we bij twee huisjes die een gerestaureerde caravanserai blijken te zijn. De caravanserai is 41 m lang en in 1332 door prins Chesar Orbelian gebouwd als een constructie met drie naven. We stellen ons voor dat aan de zijkanten het vee stond. Achterin waren de gastenverblijven. De toegangshal heeft een mooie poort met links en rechts twee gebeeldhouwde dierfiguren. Links een gevleugeld dier, rechts een os.

bewerkte toegangspoort
None
in de caravanserai 1
None
in de caravanserai 2
None
uitzicht bij caravanserai
None
naar volgende pagina:
volgende: naar Tatev