Armenië > via kloosters naar Dilijan > naar Vanadzor
Debed vallei
None
Tussen Alaverdi en Vanadzor.
pasteltinten
None
richting Vanadzor
None
Vers brood, maar laat
None

[25-9-2013]

Foto: bakkerij in Vanadzor.

Na de twee prachtige kloosters (allebei op de wereld erfgoedlijst) rijden we via Vanadzor, de derde plaats van Armenië, naar Dilijan.
In Vanadzor vraagt Narek of we – het is half vier – nog wat voor de lunch willen kopen. Hij had gesuggereerd dat we beter niet in Alaverdi lunch konden kopen, omdat dat te vroeg was voor vers brood en we beter in Dilijan (aankomsttijd kwart voor zes) lunch konden kopen. Gelukkig hebben we bovenaan de kabelbaan in Sanahin vast yoghurt, kefir en koekjes gekocht, zodat we met de twee enorme lavasbroden die we in Vanadzor kopen een mooie lunch hebben.

In Vanadzor stoppen we een uurtje om de stad te bekijken, wat erg leuk is. Het grote plein met een verlopen parkje is in erbarmelijke toestand: opgebroken, een armzalig grasveldje, achter ons in het perkje ligt het vol vuil, midden op het plein ligt een hoop stenen en ergens anders is cement gestort en die plek is afgezet met rechtop staande stenen. We lopen door twee drukke winkelstraten met veel kledingzaken en kleine straatwinkeltjes. Terug komen we langs een grote overdekte markt, maar we hebben geen tijd om die van binnen te bekijken.

fluiter
None
verlaten winkel
None
speelgoedwinkel
None
straatje in centrum
None
stadsbus
None
Let op de gastanks.
marktje
None
markthal
None
laan in Vanadzor
None
naar volgende pagina:
volgende: Dilijan