Armenië > via kloosters naar Dilijan > eerste indrukken Armenië
Hoogvlakte
None

[24-9-2013]

In Armenië, het derde en laatste land van deze reis, is het gelijk anders. Allereerst zijn de wegen slechter maar verder zijn de huizen ook anders. Rik verwoordt het mooi: ze lijken meer op gewone huizen. De meeste huizen en ook de flats zijn gebouwd van grote, ruwe bakstenen en hebben kleine ramen en kleine of inpandige balkons. De daken zijn veelal van golfplaat.

Het laatste stuk in Georgië, vanaf de splitsing bij Akhalkalaki en een flink stuk in Armenië ongeveer tot aan Vanadzor, rijden we over een soort hoogvlakte in een grasachtig landschap met kleine heuvels. Het barst hier werkelijk van de grote adelaars. Ik schat dat we er op de hoogvlakte toch zeker veertig zien. Later horen we van een gids dat het waarschijnlijk de steenarend is geweest en dat klopt aardig met het plaatje in de vogelgids.

meanderende rivier
None
weg over vlakte
None
steenarend
None
Gyumri
None

[24-9-2013]

In Armenië stoppen we in Gyumri, de tweede stad van Armenië. In 1988 is de stad getroffen door een zware aardbeving, maar nu is een groot deel van de stad weer nieuw opgebouwd. Met Narek, onze nieuwe chauffeur die goed Engels spreekt, drinken we koffie in dè luxe winkelstraat van Gyumri. Het is erg leuk om zo vanaf een terrasje alle mensen te zien flaneren en zo de eerste indrukken van Armenië op te snuiven. Vanaf Gyumri rijden we het dal van de Debed rivier in, een prachtig en soms heel smal dal, met eerst vrij kale en later beboste hellingen.

onbekend merk
None
flaneren in winkelstraat
None
beroemde Armeniërs
None
Einddoel vandaag: Haghpat
None

[24-9-2013]

Ons einddoel voor vandaag is Haghpat. ’s Avonds eten we heerlijk bij de vriendelijke dames van het hotel. We hebben schaaltjes met kaas en olijven, krijgen een speciaal voor ons gemaakt bord met gegrilde groente met tomaat, paprika en een klein soort heel lekkere aubergines, aardappelblokjes, dikke yoghurt en tenslotte een schaal dikke spaghetti met rundvlees. Erg lekker. De dames willen ons trakteren op een borrel of lokale wijn. Rik heeft al een grote fles bier waarvan ik een glaasje meedrink. Ik heb een kopje thee en we krijgen nu elk nog een groot glas heerlijke witte wijn. We krijgen zelfs een lekker toetje: roomijs met verse frambozen. De kamer is roze, heeft een balkonnetje en een enorme badkamer met marmeren douche vloer.

naar volgende pagina:
volgende: Haghpat