India & Nepal 1986 > Delhi > Delhi dag 3 en 4
Uit het NRV boekje
None

[14 en 15 maart 1986]

Foto: wachten bij het Rode Fort.

3e dag

Stadstour door New Delhi net bezoek aan de Qutub Minar uit de 12e eeuw, een zeer bijzondere toren, de beroemde 1500 jaar oude IJzeren Pilaar, welke niet roest, Humayun’s Tombe, India Gate, Laksminarayan Tempel en langs het huis van de President. Parliament House en het bekende centrum: Connaught Place.
Middag vrij. Lunch en diner in het hotel.

4e dag

Na het ontbijt een excursie naar Oud Delhi met bezoeken aan het Rode Fort gebouwd in de 17e eeuw door Sjah Jahan, de imponerende Jama Masjid Moskee, Rai Ghat, waar Gandhi werd gecremeerd. Lunch en diner in het hotel. Middag vrij.

Aan de volgorde van de foto's te zien, is de indeling van het NRV programma niet precies gevolgd. Onderdelen van dag 3 zijn op dag 4 gedaan en omgekeerd. Daar is niets mis mee, want de bezienswaardigheden zijn bezocht.

Qutub Minar
None

[15 maart 1986]

Van de Unesco website:

Een paar kilometer ten zuiden van Delhi staat de rode zandstenen toren van Qutb Minar. De toren werd begin 13e eeuw bebouwd en is 72,5 meter hoog. Hij loopt taps toe van 2,75 meter doorsnede op haar hoogtepunt tot 14,32 meter aan de basis, afwisselend met hoekige en afgeronde groeven. Het omliggende archeologische gebied bevat funeraire gebouwen. Hieronder bevinden zich de prachtige Alai-Darwaza poort – een meesterwerk uit de Indo-islamitische architectuur – gebouwd in 1311 en twee moskeeën waarvan de Quwwatu'l-Islam de oudste is in noord India. De moskeeën werden gebouwd uit hergebruikte materialen van ongeveer 20 Brahmaanse tempels.

Humayun's tombe
None

[15 maart 1986]

Van de Unesco website:

India Gate
None

[15 maart 1986]

Van de Nederlandse Wikipedia:

Laksminarayan Tempel
None

[15 maart 1986]

Dit is een moderne tempel, gebouwd tussen 1933 en 1939, die ook wel Birla Mandir wordt genoemd. Birla was de industrieel die de tempel financierde.
Uitgebreide informatie is te vinden op de Engelse Wikipedia.

Parliament House.
None

[15 maart 1986]

Gebouwd tussen 1921 en 1927. De straten rondom de regeringsgebouwen zijn hier in 1986 nog duidelijk veel rustiger dan in later jaren.
Uitgebreide informatie is te vinden op de Engelse Wikipedia.

Rode Fort Delhi
None

[14 maart 1986]

Van de Unesco website:

Het Rode Fort complex bestaat uit het Rode Fort (1638) en het aangrenzende fort Salimgarth (1546). Het fort werd gebouwd als paleisfort voor Shahjahanabad, de nieuwe hoofdstad van de vijfde Mogol keizer van India. Het fort dankt zijn naam aan de massieve muren van rode zandsteen en wordt beschouwd als hoogtepunt van Mogol creativiteit en architectuur. Kenmerkend hiervoor zijn de paviljoenen en het waterkanaal Nahr-i-Behisht – stroom van het paradijs – dat de paviljoenen verbindt. Het Rode Fort heeft een groot stempel gedrukt op de architectuur van latere gebouwen en tuinen vanwege de vernieuwende manier waarop er gepland en gebouwd werd.

Uitgebreide informatie op de Engelse Wikipedia.

Jama Masjid
None

[14 maart 1986]

De informatie op de Nederlandse Wikipedia is heel summier:

De Vrijdagmoskee van Delhi of de Masjid-i-Jahan Numa is de belangrijkste moskee van Delhi in India. De moskee werd gebouwd door de Mogel Sjah Jahan. De bouw was in 1656 gereed. Het is een van de grootste en bekendste moskeeën van India.

Uitgebreide informatie is wel te vinden op de Engelse Wikipedia.

naar volgende pagina:
volgende: Foto's Delhi deel 2