India & Nepal 1986 > Aurangabad en Bombay > dag 18 tot 22
Uit het NRV boekje

[29 maart t/m 2 april 1986]

18e dag

Naar het vliegveld voor vertrek naar Aurangabad en na aankomst een korte stadsexcursie met bezoeken aan een watermolen, een beroemde graftombe en een textielfabriekje. Lunch, diner en overnachting in het Ajanta Ambassador Hotel met zwembad. In de middag naar de Ellora grotten, met 34 in de rotsen uitqehouwen kloosters en kapellen, waarvan de meeste uit de 7e eeuw dateren, 12 zijn Boeddhistisch, 17 Hindoeïstisch en 5 behoren tot de Jain religie.

19e dag

Gehele dag excursie naar Ajanta. In de zeer steile rotsen zijn 25 kloosters en 5 tempels uitgehouwen, daterende van de 2e eeuw vóór, tot de 7e eeuw na onze jaartelling. Vooral de muurschilderingen zijn zeer bijzonder. Lunchbox bij de grotten. Diner in het hotel.

20e dag

In de ochtend per vliegtuig naar Bombay. Na aankomst transfer naar Hotel President, met zwembad en centraal gelegen. Maaltijden in het hotel. Middag vrij.

21e dag

Ochtend vrij. ‘s Middags stadstour met bezoek aan het Kamla Nehru Park, de Hangende Tuinen, Prince of Wales Museum en een tocht langs Crawford Market en de Marine Drive. Eveneens naar Mani Bhavan, het huis waar Gandhi woonde van 1917 tot 1934.
Lunch en diner in het hotel. In de avond transfer naar het vliegveld voor vertrek naar Amsterdam.

22e dag

In de ochtend aankomst op Schiphol.

naar volgende pagina:
volgende: Aurangabad en omgeving