Friesland 2019 > Friesland 2019 > Workum en omgeving
Workum

[19 t/m 22 september 2019]

Workum

We blijven drie nachten in Workum, zodat we tijd hebben voor het maken van twee langere wandelingen van 21 en 24 kilometer. We verblijven in Hotel Wymerts en dat is zeker aan te raden. In Workum bezoeken we ook het Jopie Huisman Museum. Als we op de avond van aankomst even kijken wat de openingstijden van het museum zijn, komt er juist een man naar buiten met een beker (trofee). We maken een praatje en het blijkt de zoon van Jopie Huisman te zijn die net een bestuursvergadering heeft bijgewoond en de beker gaat afleveren bij de eigenaar die hem maar niet meenam.


Waag en Sint Gertrudiskerk in Workum, Friesland

Waag en Sint Gertrudiskerk


Skil in Workum, Friesland

Skil (straatnaam)


Groene Wissel 68

[20-9-2019]

Groene Wissel 68

De eerste van de twee Groene Wissel wandelingen die we vanuit Workum doen, heeft Hindeloopen als officieel begin- en eindpunt. De wandeling van 21 km heeft als ondertitel 'Zeedijk en Ursulapolder', maar voor ons wordt het dus 'Ursulapolder en Zeedijk'. De beschrijving geeft als aanbeveling aan dat je kilometers ver weg kunt kijken. Het wordt daardoor wel wat saai. Met name het lange stuk over de dijk (vol schapenpoep) langs het IJsselmeer en de Soal met talloze hekken is vrij eentonig.

De routebeschrijvingen van Groene Wissel wandelingen zijn compact maar zeer goed beschreven. Hier is een link naar deze wandeling.


Fraaie wolkenlucht bij de Ursulapolder, Friesland

Fraaie wolkenlucht bij de Ursulapolder


Hindeloopen, Friesland

Hindeloopen


Groene Wissel 199

[21-9-2019]

Groene Wissel 199

Vandaag een Groene Wissel wandeling van 24 km vanuit Workum met als ondertitel 'Friese Wateren'. Deze wandeling is afwisselender dan die van gisteren (door de Ursulapolder en langs de Zeedijk). We passeren o.a. het dorp Parrega en het gehucht Greonterp met zijn oude klokkentoren en lopen enige tijd langs het Oudegaaster- en Vlakke Brekkenmeer.

De routebeschrijvingen van Groene Wissel wandelingen zijn compact maar zeer goed beschreven. Hier is een link naar deze wandeling.


Zicht op Parrega, Friesland

Parrega


Torenvalk in de buurt van Parrega, Friesland

Torenvalk in de buurt van Parrega


De klokkentoren van Greonterp, Friesland

De klokkentoren van Greonterp


Kerk van Nijhuizum, Friesland

Kerk van Nijhuizum


Makkum

[22-9-2019]

Foto: De haven van Makkum

Vandaag fietsen we van Workum naar Franeker, via Bolsward en Harlingen. Omdat het niet zo'n lange tocht is, maken we een omweg via Makkum.

naar volgende pagina:
volgende: Bolsward en Harlingen