Finland 2014 > Finland 2014 > intro
Beren-reis

Een korte reis van 24 juni t/m 2 juli 2014 met het doel om beren in het wild te zien.
We verblijven in de Wild Brown Bear Lodge in het midden van Finland dicht bij de Russische grens. Via Helsinki vliegen we naar Kajaani, waar we opgehaald worden voor een rit van ca. 130 km naar de omgeving van het plaatsje Vartius.
Ter afsluiting verblijven we nog twee nachten in Helsinki.

Dagindeling

Na het diner om 16.00, kun je om 17.00 naar je schuilhut voor die nacht lopen (ca. 1 km door het bos). Tussen 17.30 en 07.00 de volgende ochtend moet je in de schuilhut blijven.
Om 07.30 is er ontbijt, daarna naar bed, ca. 14.30 opstaan, douchen en diner, waarna weer naar de schuilhut, etc.

In de schuilhut

De schuilhut heeft kleine raampjes en stoffen hoezen waardoor je de fotolens kunt steken. Je zit op plastic tuinstoeltjes. Verder is er een stapelbed met een laken en slaapzak. In de praktijk zijn we in de stoeltjes blijven zitten, als het te koud werd met de benen in de slaapzak. Heel af en toe om beurten een kort zittend slaapje, terwijl de ander in de gaten houdt of er dieren aankomen.
Een rugzakje met heet water voor koffie, brood, reepje, yoghurt en mineraalwater fungeert als derde maaltijd.
In de hut is ook een toiletemmer, want naar buiten gaan is niet toegestaan (en ook niet aan te bevelen gezien de nabijheid en snelheid van de beren).

Bijschriften bij de foto's

De foto's bij dit onderdeel van de website vertonen minder variatie dan bij andere reizen: beren, andere beren, weer dezelfde beer, etc.
Er is daarom niet bij elke foto getracht een andere 'originele' toelichting te schrijven. In dat geval moet de aanduiding in het zijmenu voldoende zijn. Als de menukeuze bijvoorbeeld '20.47' is en de foto toont een beer, dan is de conclusie dat hier sprake is van een beer die zich om 20.47 vertoonde niet moeilijk meer.

naar volgende pagina:
volgende: omgeving lodge