Denemarken 2006 > tot Vejen/Esbjerg > Rise - Vejen
Naar Jels
None

Foto: Haderslev, St. Severin kerk.

[17-6-2010]

Tot aan Vested de route gevolgd en daarna naar Haderslev gefietst. Een mooi stadje met de witte St. Severin kerk en kromme keienstraatjes met huizen in pasteltinten.
Door naar Vojens waar de camping keurig staat aangegeven. De camping heeft echter één probleem. Voor de toiletten, wasruimte, etc. heb je een sleutel nodig en er is niemand om je die te geven. Met behulp van een Deens echtpaar komen we er achter dat je zaterdag om 4 uur kunt bellen. Omdat het half 4 is, moeten we een half uur wachten. Om 4 uur krijgen we een antwoordapparaat met de mededeling dat er niemand is. We hebben de tent nog maar niet opgezet en besluiten 20 kilometer door te fietsen naar de volgende plaats met camping, Jels.
We willen morgen met de bus naar Ribe, maar of die op zondag vanuit Jels gaat? De informatie hierover blijft vaag en dus besluiten we morgen door te gaan naar Vejen dat een station heeft.

[18-6-2010]

Naar Vejen

Korte rit door een prachtig landschap naar Vejen. Er gaat vanuit daar geen bus naar Ribe, maar wel een trein naar Esbjerg en vermoedelijk met overstap ook naar Ribe.
Alle campings in Denemarken zijn van alle faciliteiten voorzien: keuken met gaspitten, aanrecht en warm water, zitruimte met eettafels en televisie, koelkast, wasmachine en droger. We blijven hier drie nachten zodat we naar Esbjerg en Ribe kunnen.

Immervad Bro
None
oude en nieuwe brug
None
schip in St Severin kerk
None
Dom van Haderslev
None
vakwerkhuis Haderslev
None
de torved, Haderslev
None
pasteltinten Haderslev
None
18-6: van Jels naar Vejen
None
onderweg naar Vejen
None
grasmaaien op camping
None
naar volgende pagina:
volgende: Esbjerg