Denemarken 2006 > tot Frederikshaven > Mariager-Frederikshaven
Naar Asaa
None

[28-6-2006]

Foto: veer bij Hals over de Langerak Fjord.

Vanuit Mariager over de 110 meter hoge Hojehoj. Daarna in Hadsund het smalste gedeelte van de fjord over en vervolgens weer een heel stuk over een oude spoorbaan, wat erg prettig fietst en met mooie uitzichten over veengebied. Op de spoorbaan loopt Lydia's voorwiel aan. De voortassendrager zit erg scheef omdat daar een moertje van verdwenen is. Als Rik zijn fiets parkeert om naar het probleem te kijken, klettert zijn fiets van de schuin aflopende helling. De schade lijkt eerst mee te vallen maar er blijft iets aanlopen. Lydia's tassendrager kan in Konderslev gemaakt worden bij een auto- en scooterwerkplaats. Bij Dokkedal komen we bij de oostkust.

Van Asaa naar Frederikshaven
None

[29-6-2006]

Foto: kerk in Saeby.

De eerste top vandaag is al na tien kilometer in Voersa, een vriendelijk dorp met een mooie gele Kro, een riviertje en enkele vakwerkhuisjes. Na Voersa doorgereden naar Saeby, een heel aardig plaatsje en wat groter. Museum met informatie over het leven rond 1850. Mooie witte kerk en haventje.
Op het laatste stuk zijn er ineens weer een paar onaardige heuveltjes. Het officiƫle eindpunt van de route is op de torved van Frederikshaven. Omdat alle pleinen Torv heten en we niets kunnen vinden dat Torved heeft, verklaren we het plein bij het warenhuis Fotex (dat lekker gebak heeft) tot ons eindpunt. Daarna naar de camping die zo'n 4 kilometer buiten het centrum ligt.

Voersa
None
Voersa Kro
None
riant huis Voersa
None
kerk Saeby
None
museum Saeby
None
haven Saeby
None
Saeby straatbeeld 1
None
Saeby straatbeeld 2
None
huizen in Saeby
None
interieur kerk Saeby
None
altaar kerk Saeby
None
richting Frederikshaven
None
naar volgende pagina:
volgende: Laeso